En iyi viski kiti: en az kullanımla en yüksek renk, tat ve koku performansını sağlayan ileri konsantre viski kitleri en iyi viski kiti olarak adlandırılır. Kullanım miktarları yüksek olan yani düşük konsantre viski kitiyle viski yapmak doğru değildir. Sakıncalı maddeler içeren viski kitleri sağlık açısından risklidir.
En İyi Viski Kiti |
Bloglarımda paylaştığım güncel tarifleri instagram sayfam üzerinden de takip edebilirsiniz. Yeni kurduğumuz facebook grubumuza katılarak bizlerle fikir alış verişinde bulunabilirsiniz.
%40 ABV alkol içeriğine sahip olan 2,4 litre bitmiş ürün için 5 ml kullanılan kitler en iyi viski kitleridir. Viski kiti, kişisel kullanım amacıyla hobi olarak evde viski yapımında kullanılan, renklendirici içeren viski aromasıdır. İçerdiği tatlara ve konsantrasyon seviyesine göre sınıflandırılır. Yasal standartlarda üretilip satışa sunulan viski kitleri ileri konsantrasyona sahip birinci sınıf viski kiti olarak adlandırılır. Birinci sınıf kitler, tat içeriği olarak İskoç, Burbon, İrlanda ve Single Malt gibi ana viski tatlarını barındırır
En İyi Viski Kitinin Özellikleri
En iyi viski kiti
replika etiketi olmayan, şişesinin üzerinde viski markasının taklit edilerek
isminin yazmadığı ve en az kullanılan viski kitidir. Chivas Regal Viski Kiti, Jack Daniels Viski
Kiti gibi etiketler olmamalı. İnternet üzerinden arama yapıldığında bu tip
ürünlere kolaylıkla ulaşılabilir.
En iyi viski kitleri
yasal olarak "viski kiti" adıyla satılamaz, "malt aroma
verici" olarak satılabilir. İnternet ortamında satılan viski kitlerinin
çoğu malt aroma verici olarak satılmadığı için toplu yanılgı yaşanıyor.
En iyi viski kiti
kullanım miktarıyla anlaşılabilir. 400 ml alkol + 600 ml su karışımına
kullanılan viski kiti en fazla 3 ml olmalıdır. İnternet ortamında satılan çakma
(replika) viski kitleri, 400 ml alkol + 600 ml su karışımına en az 10 ml den
başlayıp 50 ml kadar çıkabiliyor.
Viski kiti de sonuçta renklendirici içeren bir aroma olduğu için aromalarda dikkat edilmesi gereken tüm detaylar viski kitleri için de geçerlidir. Aranması gereken özellikler; tescilli bir marka olması, gıda bakanlığının denetiminde üretilmesi ve dolumun yapılması, konsantrasyonunun yüksek olması. Konsantrasyonunun yüksek olması yani kaliteli olması başka bir deyişle bir litre için en fazla 5 ml ilave edilmesi anlamına gelir.